Rakić: Vučić u septembru dolazi na Kosovo 1Foto: srpskalista.net

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da će u septembru predsednik Srbije Aleksandar Vučić doći na Kosovo kako bi izneo svoj stav o kosovskom pitanju, a da će se pre toga konsultovati sa predstavnicima Srpske liste.

– Kada dođe u septembru na KiM, rekao je da će izneti svoj stav, a pre nego što iznese svoj stav konsultovaće se sa nama – istakao je Rakić gostujući na TV Pink i dodao da sada kada Srbi imaju priliku da nešto dobiju „kvazipolitičari pokazuju svoje pravo lice i ko su njihovi mentori“.

Rakić je za Pink rekao da Brisel i međunarodna zajednica treba da pritisnu Prištinu da ispuni svoje obaveze u pogledu Zajednice srpskih opština.

– Priština ZSO pokušava da obesmisli i predstavi kao nevladinu organizaciju. Nadam se da će međunarodna zajednica izvršiti pritisak da Priština ispuni svoje obaveze kao što Beograd ispunjava svoje – naglasio je on. Govoreći o stanju na KiM on je rekao da su postojale indicije da specijalne jedinice Rosu krenu nasilno na sever i zauzmu Gazivode.

– Diplomatskom aktivnošću naše države sprečen je nasilni upad specijalne jedinice Rosu na severu – naglasio je Rakić, i naveo da je srpska opozicija protiv svega, a da ne nudi nijedno rešenje i da niko ne zna za šta se oni zalažu.

„Ostavite nas na miru ljudi. Pustite nas da živimo dole i pustite nas da sa našim predsednikom nađemo neko rešenje za boljitak ljudi dole“, poručio je Rakić i dodao da „božji pastiri neka nastave da se bave svojim poslom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari