Rašković Ivić: Budi se slobodna Srbija, jednopartijski režim to ne može da zaustavi 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajkovic

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da je „slobodna i demokratska Srbija počela da se budi“ što ne može da zaustavi „jednopartijski režim sa jednopartijskom skupštinom u kojoj nema opozicije“.

„Bune se lekari, prosvetni radnici, umetnici… Vratilo se peticionaštvo iz ‘vunenih’ vremena“, kazala je Sanda Rašković Ivić za „Blic“.

Navela je da je Narodna stranka već krenula u kampanju za prve naredne izbore.

Rekla je da je nemanje budžetskog novca „svesna žrtva“ koju je podnela „bojkot opozicija“ kojoj, po njenim rečima, ostaje samo direktan kontakt s građanima i obraćanje preko retkih medija koji opoziciji „daju neki prostor da iskaže svoje stavove“.

Upitana da li bi Narodna stranka trebalo da nastavi da deluje samostalno, ili kao deo Saveza za Srbiju, Sanda Rašković Ivić je odgovorila da bi trebalo da nastavi saradnju sa SzS u Ujedinjenoj opoziciji Srbije.

Govoreći o rešavanju pitanja Kosova, navela je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „još u toku borbe za vlast obećao strancima da će rešiti Kosovo“.

„Sada su ti stranci počeli da ga gledaju kao trgovca koji je uzeo pare, a robu nije isporučio – zato žurba. Pravno obavezujući sporazum jeste priznanje nezavisnosti, a Vučić se trudi da dobije neke mrvice da bi čin kapitulacije prikazao kao uspeh“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Govvoreći o stanju epidemije korona u virusa Srbiji, kazala je da od juna, kada su održani izbori, do danas nije objavljen tačan broj umrlih „pošto je prethodno vlast proglasila pobedu nad koronom i dozvolila sportska i politička okupljanja da bi izbori mogli da se održe, a Krizni štab je ćutao“.

„Nisu se izjasnili javno ni o vakcini. Vučić tajnovito neće da nam otkrije kojom to vakcinom će vakcinisati nas, našu decu i roditelje, a nije svejedno koliko je krugova ispitivanja vakcina prošla. Da nisu prodali ‘Torlak’, danas bi Srbija mogla da proizvede vakcinu“, ocenila je Sanda Rašković Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari