Rašković Ivić: Koaliciju čuvati kao oči u glavi


 1Sanda Rašković Ivić Foto: Fonet/Nenad Đorđević (Arhiva)

Mislim da koaliciju treba čuvati kao oči u glavi. Mi ćemo u Narodnoj stranci sigurno razmotriti predlog gospodina Đilasa, pošto je poznato da se Narodna stranka od samog svog osnivanja zalagala za zajednički opozicioni front – rekla je Sanda Rašković Ivić.

Ona za komentarpress.net.
 kaže da u Đilosaovom proglasu nema stava o KiM i da će Narodna stranka kao državotvorna braniti Ustav Srbije i Rezoluciju 1244 jer su to tačke oslonca odbrane integriteta Srbije. 

- Sve liči na to da će Aleksandar Vučić raspisati referendum da bi podelio odgovornost . Ne sme da nam se ponovo desi da neko bude iznad naroda kao što je to sada slučaj. Važno je ko i kako formuliše referendumsko pitanje i u kom pravcu usmerava odgovor. A znamo šta će vlast raditi. Svakako o ovom važnom pitanju svaka politička organizacija treba da iznese svoj stav – ocenjuje Rašković Ivić.

U razgovoru za komentarpress.net Rašković Ivić prognozira da će Aleksandar Šapić biti prepoznat od birača koji ne vole SNS, ali su kritički orijentisani i prema strankama opozicije.

– Mislim da će Šapić kao vrhunski sportista i čovek koji se bavi humanitarnim radom, biti prepoznat od birača koji ne vole SNS, ali su kritički orijentisani i prema strankama opozicije. To se ne odnosi samo na Beograd, već i na celu Srbiju – kaže Rašković Ivić i dodaje da je koalicija koja je podržala Đilasa i pored bestijalne negativne kampanje, sa sve mahinaicijama vlasti, potkupljivanjima i zastrašivanjima postigli 19 odsto.

– Mi protiv sebe imamo SNS koji poput gvozdenog valjka melje sve. Svako ko je izašao sam, samleven je poput malog kamena. Naša koalicija je bila stena koju taj njihov valjak nije uspeo da zdrobi – zaključuje Rašković Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari