Rasprava bivših demokrata na Tviteru 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Predsednik opštine Paraćin i nekadašnji funkcioner Demokratske stranke Saša Paunović i portparol Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov ušli su u polemiku na Tviteru oko aktuelnih previranja u DS-u.

Paunović je na svom profilu podelio tekst Dejana Ilića sa Peščanika, koji se bavi bavi pomenutom temom, izdvojivši iz njega deo za koji mu se činilo da dobro opisuje trenutnu situaciju kod „demokrata“.

– Umesto da pridobijate članstvo i pristalice za svoju politiku, dovoljno je da kupite, korumpirate, ucenite par članova statutarne komisije i da preko njih svoju volju namećete članovima i pristalicama stranke bez obzira na činjenice, ustav i zakon – citirao je Paunović deo iz teksta.

Samofalov je podelio njegov tvit i odgovorio na njega.

– Umesto da se lojalno pridržavaš odluke opozicije o bojkotu, ti odlučiš da izdaš bojkot. I sve to samo da bi i posle 20 godina ostao vlast u Paraćinu, a pritom držiš lekcije o kupovini i korupciji. Ukratko, kad paraćinski Palma drži predavanje o čestitosti i poštenju u politici – napisao je Samofalov.

Paunović mu je odgovorio da je reč o citatu iz Peščanika i dodao „kome se ne dopada, do njega je, nije do mene“.

– Do tebe je izdaja bojkota, definitivno – uzvratio je Samofalov.

Još jedan korisnik pomenute društvene mreže uključio se u raspravu, upitavši Samofalova „u čemu je motiv vas iz SDS-a, da ovako emotivno učestvujete u ovim raspravama između dve strane“?

– Saša Paunović nije druga strana. On je nije više član DS, kao ni ja. Razgovaram sa njim kao ex član sa ex članom. Verujem da je to poštenije od onoga što on radi – napisao je Samofalov.

Korisnik Tvitera je zatim prokomentarisao da mu se čini da je funkcioner SDS-a polemisao i sa drugima iz DS-a, uz ocenu da „valja sačuvati ideološko jedinstvo“.

– Nisam. Osim sa Dušanom Kostadinovićem, zato što smo obojica članovi Ujedinjene DS. A on kao predsednik IO te Ujedinjene DS, čiji sam ja član IO, opstruiše punih godinu dana njegovo formiranje. Tako da moja je obaveza da se bavim ovim pitanjem – poručio je Samofalov i dodao da „nema zle krvi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari