Razbibriga tokom kampanje bojkota (VIDEO) 1

Zajedničko putovanje predsednika stranke Slobode i pravde Dragana Đilasa, potpredsednice te partije Marinike Tepić i lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića u Kragujevac čini se da je zasenilo čak i okupljanje građana i protestnu šetnju u tom gradu.

NJihov odlazak u sredu na prvi skup u kampanji bojkota, koji je Đilas najavio tvitom u kojem kaže da će on voziti Tepić i Trifunovića, obeležili su kratki šaljivi klipovi iz automobila, koje su Trifunović i Tepić postavljali na društvenim mrežama.

Iako tvrde da to nije deo kampanje, već samo šala koja fali na političkoj sceni, veliki broj njihovih pratilaca na Tviteru i Fejsbuku videlo je klipove, uz mnogo zanimljivih komentara, što sigurno neće naškoditi promovisanju ideje bojkota.

Na klipu za koji se, na osnovu dnevne svetlosti, može pretpostaviti da je nastao pred polazak, Trifunović sedi na zadnjem sedištu automobila i snima Đilasa na vozačevom mestu sa papirom u providnom omotu.

– Samo moram da vidim dokumenta, drži ovo molim te – kaže Trifunović, a zatim se čuje glas Đilasa koji izgovara „ugasi to“. Taj snimak Trifunović je naslovio sa „Prvo je Đilas vadio da potpišem neke papire…“.

Prva se tokom putovanja iz kola javila Marinika Tepić, koja je sedela na zadnjem sedištu. Video koji je objavljen na njenom Fejsbuku i Trifunovićevom tviter profilu, propraćen je njegovim komentarom „Poslanik, tajkun, tehnika i propali narkoman“.

– Krećemo u Kragujevac na veliki protest bojkota cele opozicije. Bezbedni smo. Sergej (Trifunović) se vezuje. Dragan (Đilas) vozi – kaže na snimku Tepić. Zatim se čuje Trifunovićev komentar „tu smo kao sigurni u (psovka) materinu“ i naposletku Đilasov odgovor „jok, s tobom smo sigurni“ u šaljivom tonu.

Ulogu reportera na drugom snimku, nastalom prema rečima Tepić u blizini Batočine, preuzeo je Trifunović, koji je „tviteraše“ pozdravio sa suvozačkog sedišta. Ovaj video uradak naslovljen je sa „Trouble in the opozišning paradajz“.

– Dragi gledaoci društvenih mreža, opozicija, što bi rekao Dragan Đilas „nikad jedinstvenija“ ulazi u prvi ozbiljni problem. Naime, počela je kišica, a poslanik Marinika Tepić se isfenirala i ne može da govori. Želimo da Dragan (Đilas) stane na benzinsku pumpu i da ritualnim plesom zaustavi kišu makar na trenutak. Tajkun Dragan Đilas naručuje „trista kila“ dodola koje će biti… – priča Trifunović, dok Đilas sa mesta vozača u par navrata pokušava da ga pita „koju ćeš kafu“.

https://www.instagram.com/p/B8wSB4MJyXs/

– Koju ćeš kafu, alo bre – pita Đilas.

– Zašto tako razgovaraš sa mnom? Jel vidite kako razgovara sa mnom? Zašto tim rečima, zašto tim tonom Dragane – pita Trifunović, dok Đilas sa nervoznim izrazom lica gleda kroz vetrobransko staklo u jednu tačku i čeka da Trifunović završi svoju „tiradu“, pa konstatuje:“ A tek smo 45 minuta zajedno“. Trifunović se smeje i odgovara:“Neki dupli espreso“.

– Ja goreg čoveka od ovog Đilasa u životu video nisam – nastavlja šapatom Trifunović. Okreće se ka Tepić i konstatuje: „Znači, vi ste se, kažete, isfenirali“. Trifunović pita Tepić da li bi ipak mogla da govori ako obezbede suncobran. Ona odgovara:“Samo one providne kabanice, ali to kad budemo vlast“.

Na trećem i najkraćem snimku Đilas, koji je izašao iz auta, prilazi do spuštenog prozora kola i pita Trifunovića: „Jeste li vi onaj glumac“. Trifunović odgovara sa „mrš u (psovka) materinu“. Ovaj video lider PSG-a okačio je uz komentar „Možda ja nikad neću biti političar, ali od Dragana Đilasa će da ispadne glumac!“

https://www.instagram.com/p/B8wdXAtpNtS/

Posle velikog odjeka ovih klipova, pitali smo učesnike da li je to novi vid kampanje, šta im je bila namera i hoće li nastaviti sa zanimljivim snimcima. Đilas nas je uputio na Trifunovića jer je predsednik PSG-a bio vođa puta, zadužen za snimanje i izjave. Trifunović je za Danas rekao da posredi nije kampanja, već mala razbibriga.

– Da se vidi da su opozicioni lideri neki živi, normalni ljudi, koji umeju da se smeju i budu duhoviti, a ne samo neka siva i sumorna politička lica. I onako nam fali i duha i humora, ne samo na političkoj sceni – poručuje Trifunović.

On se zatim našalio rekavši da je možda bolje da se ne objavi ova njegova izjava jer, kako je rekao, „bojim se da će nas, ne daj bože, SNS počistiti svojom verzijom humora. Lava Pajkića smo preživeli, ovo nećemo“.

https://www.instagram.com/p/B8zYfQoJ9hw/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari