Reagovanje Demokratske omladine 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Pozivajući se na odredbe Zakona molimo vas da objavite naš demanti na tekst „(Ne) slede izbori u omladini DS“, koji je objavljen u vašem listu 5. 12. 2019.

Uz nekoliko proizvoljnih tumačenja autorke teksta u zaključnom delu plasirana je i tendenciozna neistina.

Ne postoji nijedna reč izgovorena u razgovoru sa novinarkom koja bi dala za pravo da se konstatuje da legalno izabrano rukovodstvo i članovi Demokratske omladine negiraju ili osporavaju ideju bojkota i postojanje SZS. Samo naše istrajno angažovanje i uključivanje od početka u građanskim protestima nedvosmisleno ukazuje da su nam fokus konkretne akcije i aktivnosti u pravcu sveobuhvatne promene sistema i odnosa.

Na našem Kongresu dobre odnose i međusobno uvažavanje potvrdili su svojim prisustvom delegacije omladina članica Saveza za Srbiju. Kroz zajedničke akcije nebrojeno puta uspešno smo reprezentovali politiku za koju se zalažemo.

Ne ulazimo u motive i ne kvalifikujemo postupak novinarke, samo zadržavamo pravo da ga ocenimo neumesnim i neprofesionalnim i sastavnim delom orkestriranih napada na Demokratsku omladinu kao instrumentalizovanu mladež koja vodi tuđe bitke. Naprotiv, i bitke i životi i politika su naši, neupodobljeni stegama i dogmama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari