Apel Demokratske omladine vlasti: Kupite Geneks kulu i stavite na raspolaganje mladima 1Foto: FoNet

Demokratska omladina i opštinski odbor Demokratske stranke Novi Beograd pozvali su odborničku većinu u Skupštini grada Beograda da iskoriste pravo preče kupovine i da po aktuelnoj ceni, koja je nekoliko puta niža od tržišne, kupe poslovni deo Geneks kule i stave ga na raspolaganje mladima.

“Ovaj potez bi istovremeno bio značajan i za žitelje stambene kule koji bi bili u mogućnosti da ostvare svoje legitimne interese. Aktuelna vlast ima šansu da makar po ovome ostane u pozitivnom sećanju građana”, navodi se u saopštenju Demokratske omladine.

Prodaja poslovne kule Geneks zakazana je za 6. februar, podsećaju oni i dolazi u pravom trenutku da se jednim potezom gradskih vlasti reše nagomilani problemi mladih, ali i žitelja stambenog dela ovog objekta.

Demokratska omladina i opštinski odbor Demokratske stranke Novi Beograd izradili su, kako navode, projekat kako da se u okviru Geneksa mladima obezbedi prostor za lični razvoj svih kategorija mladih ljudi od učenika završnih razreda srednjih škola, preko studenata do mladih preduzetnika i umetnika.

“Apelujemo na skupštinsku većinu da ovo pravo iskoristi i da novo ruho jednom od simbola Beograda”, ističe se u saopštenju Demokratske omladine.

Osim ovog, ranije ovog meseca pojavilo se nekoliko predloga – jedan da se od Geneks kule naprave Tesla kule i prostor učini svojevrsnim srpskim Diznilendom, dok je drugi predlog da država otkupi i od toga napravi studentski dom.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je prodaju imovine poslovnog dela Geneks kule po ceni od 834,6 miliona dinara.

To je treći pokušaj da se proda, jer su prethodna dva prošle godine bila neuspešna. Početna cena na drugoj ponudi, oglašenoj u julu 2022, bila je 1,46 milijardi dinara, dok je prvi put u maju cena bila dve milijarde dinara.

Na prodaju je ponuđeno 28 poslovnih prostora, površine 14.943 kvadrata, dok prostori između 27. i 37. sprata imaju površinu veću od 1.450 kvadrata.

Prodajnu celinu čine i garaža ukupne površine 9.023 kvadrata, kao i deset garaža površine 6.445 kvadratnih metara.

Javno nadmetanje je, kako se navodi na sajtu ALSU, zakazano za 6. februar u 12 časova u prostorijama ALSU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari