Regionalna direktorka Populacionog fonda Ujedinjenih nacija naredne nedelje u poseti Srbiji 1Foto:BETAPHOTO/UNFPA North Macedonia/TOMISLAY GEORGIEV/DS)

Regionalna direktorka Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) za istočnu Evropu i centralnu Aziju, Alane Armitaž boraviće u poseti Srbiji od 27. do 30. septembra.

Armitaž će u ponedeljak, 27. septembra, zajedno sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Svetskom zdravstvenom organizacijom, predstaviti prvi UN Globalni izveštaj o diskriminaciji starih (ejdžizmu).

Ova diskusija će započeti razgovor o ejdžizmu u Evropi i centralnoj Aziji, a biće vođena uživo iz Beograda, saopštili su organizatori.

Armitaž će se sastati i sa visokim zvaničnicima Vlade Srbije, predstavnicima agencija Ujedinjenih nacija kao i drugim partnerima u Srbiji.

Ona je direktorka regionalne kancelarije UNFPA za istočnu Evropu i centralnu Aziju od 2016. godine, a zalagaće se za zdravlje i prava žena u poslednje tri decenije, obavljajući funkciju predstavnice UNFPA u nekoliko zemalja.

Globalna platforma Apolitical je uvrstila Armitaž u svoju listu 100 najuticajnijih ljudi u rodnoj politici za 2021. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari