Dačić u Beogradu sa novim direktorom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija za Srbiju 1Foto:Beta

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa novim direktorom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) za Srbiju, Džonom Kenedijem Mosotijem.

Ministar Dačić je dosadašnju saradnju sa UNFPA ocenio kao veoma pozitivnu i zahvalio na pruženoj pomoći i podršci tokom pandemije korona virusa, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dodao je da je unapredjenje demografske situacije jedan od glavnih nacionalnih prioriteta Srbije te da se nada da će nedavno usvojen Programski dokument Populacionog fonda za Srbiju za period 2021-2025. dodatno učvrstiti partnerstvo Srbije i UNFPA.

Kenedi Mosoti je tokom svoje posete Beogradu preneo zahvalnost izvršne direktorke UNFPA Natalije Kanem za podršku koju Vlada Srbije pruža UNFPA za aktivnosti koje sprovode globalno i lokalno, kao i za pruženu finansijsku podršku.

On je istakao da Populacioni fond UN-a u potpunosti podržava Vladu Srbije u ostvarivanju ciljeva i prioriteta koji se odnose na pitanja stanovništva, kao centralne teme za koju je UNFPA zadužen, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari