Ristić: Naprednjaci crtaju meni metu na čelu kao Ivanoviću 1Foto: Medija centar

Narodni poslanik Slaviša Ristić, koji se predstavlja kao vođa Narodnog pokreta Srba sa KiM “Otadžbina“ uputio je otvorenu pretnju ubistvom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, upozoravajući ga da će proći kao ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić…

… rekao Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovala kompletna poslanička grupa naprednjaka. Naprednjaci su zatražili hitnu reakciju nadležnih organa.

Istovremeno Ristić u izjavi za Danas negira da je on bilo kome pretio, pa ni predsedniku Srbije i da nervoza koju su ispoljili naprednjaci više liči na hajku protiv njega i crtanje mete na njegovo čelo .

– Ništa od ove vlasti me ne bi iznenadilo, pa čak ni hapšenje, mada mi ova halabuka koju su naprednjaci podigli protiv mene više liči na crtanje mete na mome čelu, poput one koja je svojevremeno ispisivana i na čelu Olivera Ivanovića. Jasno je da ova vlast ima obavezu da potpiše pravno obavezujući sporazum i ona će svakako podići veliku prašinu da bi to stavila u drugi plan, pa će tako izmišljati raznorazne državne udare, atentate i slično – kaže Ristić za Danas i dodaje da je suština pisma koje je on kao predsednik narodnog pokreta Srba sa KiM uputio Vladimiru Putinu, da se od predsednika Rusije traži, čak i ukoliko vlasti u Beogradu naprave čin potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma za KiM, Ruska Federacija ne dozvoli pristup Kosova UN.

Na pitanje zbog čega je ipak u pismu predsednik Vučić spomenut u kontekstu ubijenog premijera Đinđića, Ristić kaže da su u jednoj rečenici podsetili na Zorana Đinđića koji je pokušao da pitanje Kosova nametne međunarodnoj zajednici i ukazali da je bio žrtva zapadnih službi.

– Ceo sporni tekst Slaviše Ristića možete pročitati u rubrici Dijalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari