Rističević pokazao lekarsko uverenje da je zdrav i da može da nosi oružje 1Marijan Rističević Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Marijan Rističević, poslanik sa liste SNS i lider Narodne seljačke stranke pookazao je u Skupštini Srbije lekarsko uverenje od 12. januara ove godine, kojim se potvrđuje da je sposoban, čak i za držanje i nošenje oružja.

Taj izveštaj je potpisalo pet lekara, rekao je Rističervić, pokazujući i izveštaj komisije  lekara na osnovu koga se zaključuje da je  Zoran Živković, lider Nove stranke pao zbog neuropsihijatrijskog pregleda. Rističević je tako  odgovorio na zahtev  Živkovića  da se zakonom reguliše da poslanici i državni funkcioneri  pre stupanja na dužnost obave lekarski pregled kojim će  biti utvrđeno da su sposobni za obavljanje tih dužnosti.

„Na osnovu podataka  i objektivnog lekarskog  pregleda evidentirane su promene  na emocionalnom, voljnom planu ličnosti. Asocijalna ličnost. Nema empatiju za ljudska osećanja, a i društvene, moralne vrednosti. Zaključak, radi se o psihopatskoj osobi, nesposobnom za nošenje  oružćja  i obavljanje javnih funkcija. Dakle, čovek sa dijagnozom daje dijagmnozu.  Taj čovek  ocenjuje  da u skupštinskoj sali sedi sto bolesnih poslanika. Ja se sa time ne slažem  i mislim da ste svi vi  zdravi i sposobni da obavljate obaveze koje su vam građani dali“, rekao je   Rističević, dodajući da  traži formiranje  anketnog odbora koji bi se pozabavio  „vinogradarom“, ali da u tom anketnom odboru budu lekari, psihijatari, da procene psihičko i psiho-fizičko stanje gsopdina Živkovića“.

On je govorio i o protestima koji se održavaju šitrom Srbije protiv aktulene vlasti nazivajući opozciju koja šeta „nesrećnicima“ i onima koji prete nasilnom promenom vlašću. Rističević je potom pokazao profil sa društvene mreže tviter samostalne poslanice Marinike Tepić na kojoj muškarac maljem krenuo da udari skulpturu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Dakle, stavila je verovatno svoju želju. Bista je napravljena od gipsa i lika Aleksandra Vučića, kome maljem razbijaju glavu. Ja vas pitam koji normalni narodni poslanik može da uradi ovo, da na svoju profilnu fotografiju stavi razbijanje bilo čije lobanje“, upitao je Rističević i dodao da je  Tepićeva žena koja „spočitava svima fašizam“, a da pri tom „fašistički metod likvidacije svojih politčkih proitivnika stavlja na svoju profilnu sliku“.

„Ona šeta sa Boškom Ljotićem. Ona nekom kaže da je fašista, a šeta sa onima koji bi da streljaju, vešaju, siluju“, rekao je Rističević.

Poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić je tražio anketni odbor koji bi ispitao delovanje poslanice Demokratske stranke Aleksandre Jerkov, koju je nazvao špijunom, upoređujući je sa  Aleksom Žunjićem, likom Branislava Nušića. Atlagić je poslanicu Dveri Mariju Janjušević povezao sa masonima i tražio da se anketni odbor formira i ispita njeno delovanje, a lidera Narodne stranke Vuka Jeremića optužio je da je deo kriminale međurodne grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari