Ružić: Neprimerena organizacija okruglog stola 1Foto: printscreen/ N1

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić ocenio je danas neprimerenim organizaciju okruglog stola o potrebi promene izbornih uslova bez učešća i poziva nadležnih državnih institucija.

U pisanoj izjavi Ružić naveo je da je organizacija skupa neprimerna, posebno kada je takva aktivnost izašla kao rezultat sastanka sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem, predsednikom opštine Paraćin Sašom Paunović i zamenikom predsednika opštine Čajetina Arsenom Đurićem 1. oktobra.

„Na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić, u želji da se razvije dijalog i iznađu rešenja za zahteve predstavnika ovih lokalnih samouprava, razgovarali smo u više navrata i dogovorili da je najbolji put organizacija radnih grupa, kao i okruglog stola, na kojima bi se sva pitanja postavila na sto, u cilju iznalaženja rešenja u korist građana Srbije“, rekao je Ružić.

On je napomenuo da se sada dovodi u pitanje da li oni žele uopšte dijalog, dodavši da je do 5. oktobra trebalo da dostave predlog agende i sve teme o kojima bi se razgovaralo na radnim grupama, što nije učinjeno do dana današnjeg.

Ministar podvlači da je vrlo licemerno napadati državu u medijima i te kritike predočiti i međunarodnoj zajednici s jedne strane, a sa druge, svaku pruženu ruku za dogovor i dijalog odbijati. „Takvo ponašanje govori u prilog činjenici da je u pitanju lokalno politikanstvo za dnevnu potrebu“, ocenio je Ružić, a prenelo Ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari