Ružić se zahvalio Liberiji na povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova 1Foto: Ministarstvo državne u prave i lokalne samouprave

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić zahvalio je danas ministru unutrašnjih poslova Liberije Varniju Sirlifu na njihovom povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova i zauzimanju neutralnog stava o tom pitanju do postizanja konačnog rešenja.

„Republika Srbija je veoma zahvalna na ovakvoj odluci i mi je smatramo podrškom u nastojanjima da se nađe najprihvatljivije rešenje“, rekao je Ružić, saopštilo je Ministarstvo.

Ministri su razgovarali i o promenama u radu uprave kako bi se stvorio efikasniji, profesionalniji i moderniji servis građana, kao i mogućnostima za saradnju dve države u pogledu stručnog usavršavanja službenika, poljoprivrede i zadrugarstva.

Sirlif je istakao da Liberija teži jačoj decentralizaciji u funkciji efikasnijeg zadovoljavanja potreba građana, kao i da nastoji da razvije zadrugarstvo kao vid udruživanja individualnih poljoprivrednih proizvođača.

Ružić je rekao da je u Srbiji promenjen znatno zakonodavni okvir kako bi se povećala transparentnost rada uprave i obezbedilo veće uključivanje građana u donošenje politika i odluka.

Ministri su razmatrali i mogućnost saradnje u oblasti stručnog usavrašavanja javnih službenika, posebno imajući u vidu da je Srbija donela Zakon o Nacionalnoj akademiji, kao jedan od rezultata uvođenja sistemskog usavršavanja, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari