Foto: Grad Užice

To je obećao Branko Ružić, čelnik tog ministarstva, prilikom današnje posete Sevojnu, uoči lokalnih izbora u toj gradskoj opštini.

On je objasnio način na koji će biti „podržan“ taj projekat, rekavši da će „to zavisiti od inicijative Gradske opštine Sevojno i Grada Užica“ i da se „nada da će, nakon raspisivanja konkursa tog ministartva, koji bi trebalo da usledi za dva ili tri dana, Grad Užice i Gradska opština Sevojno na vreme dostaviti adekvatnu projektnu dokumentaciju“.

– Na osnovu toga, u skladu sa svim normativima, komisija će opredeljivati sredstva, kazao je Ružić.

Navodeći da je „namera Vlade Srbije da u svakom kutku zemlje omogući život dostojan čoveka u 21.veku“, on je dodao da se u celoj zemlji „razvija infrastruktura do onog nivoa koji će biti zadovoljavajući, kako bi se krenulo u dalji proces decentralizacije i regionalizacije“.

Ružić je, u prisustvu kandidata koalicije koju predvode naprednjaci za predsednika gradske opštine Sevojno, razgovarao sa rukovodstvima Užica i Sevojna, posetio fabriku Impol Seval i istakao da je Vlada Srbije podržala nekoliko projekata u Sevojnu, poput izgradnje sportske hale i dogradnje dečjeg vrtića.

Inače, posle ministara Milana Krkobabića, Vanje Udovičića, Zorane Mihajlović, Nenada Popovića, Mladena Šarčevića i premijerke Ane Brnabić, Ružić je sedmi zvaničnik Vlade Srbije koji je za veoma kratko vreme posetio Sevojno, užičku gradsku opštinu u kojoj će se 4. marta održati loklani izbori. Svrha njihovih poseta je podrška koaliciji pod nazivom „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Sevojno“, koju čine SNS, SPS, PUPS i SNP.