Samardžić: Odgovorni smo pred Petim oktobrom 1Foto: Medija centar (arhiva)

Peti oktobar bio je naša pobeda, pred kojom smo odgovorni, pobeda koju moramo ponoviti da bi bila potpuna, i koju ćemo ponoviti.

Niko nam drugi nije kriv, ako se nismo dovoljno borili. Ali su jasni naši zadaci za budućnost, kazao je profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Nikola Samardžić na zvaničnom predstavljanju političke organizacije „Glas!“ koja je u subotu organizovana u beogradskom hotelu „Saint Ten“.

Samardžić, osnivač organizacije „Glas!“ je naglasio da se Srbija nalazi u dubokom društvenom sukobu zbog „odsustva snage, hrabrosti, intelektualnog i moralnog kapaciteta da rešimo naša najvažnija pitanja: status Kosova i pomirenje, integracija sa susedima, Evropom i SAD, završetak tranzicije koji bi uzeo u obzir nove socijalne i ekonomske prioritete, nove i slobodnije finansijske institucije, školovanje i lečenje, zaštita prirode“.

On je upozorio Srbiju i Evropu na rusku pretnju i kinesku invaziju. „Potrebni su nam kineski privatni, a ne partijski investitori. Naši politički saveznici bore se protiv režima u Moskvi i za celovitost demokratske i slobodne Evrope, i za nezavisnost Hong Konga od tiranije Pekinga. Svaki naš uspeh biće uspeh celoga evropskog sveta“, kazao je Samardžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari