Samit gradonačelnika glavnih gradove Jugoistočne evrope u Sarajevu 1Foto: Beoinfo

Član Gradskog veća Fadilj Eminović prisistvovao je danas, ispred Grada Beograda Samitu gradonačelnika glavnih gradove Jugoistočne evrope u Sarajevu na kojem je usvojeno pet tačaka sa fokusom na unapređenju života građana.

-Glavni gradovi su čvorišta kulturnih, turističkih socijalnih i drugih struja u svim zemljama tako da su od velikog značaja za prosperitet pojedinačnih zemalja regiona, rekao je Eminović. On je dodao da su na sastanku predstavljeni konkretni projekti ali i ideje koje će doprineti boljoj međusobnoj saradnji između gradova.

Na sastanku je dogovorena intezivnija saradnja između gradova a  ukazano je na potrebu boljeg transpornog povezivanja, uspostavljanja novih avionskih linija, izjavio je Eminović. Prema njegovim rečima, jedna od inicijativa bila je i ukidanje troškova roaminga u regionu. Čelnici glavnih gradova su pozvali vlade da se međusobno podržavaju sa ciljem da uključivanja svih država u Evropsku uniju čime bi se poboljšao život građana.

Domaćin ovogodišnjeg samita gradonačelnika glavnih gradove Jugoistočne evrope bio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. Na samitu su učestovali gradonačelnici LJubljane, Tirane, Skoplja, delegacija iz Podgorice. Počasni gost samita bio je gradonačenik  Kuala Lampura. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari