"Samoodbrana" u akciji podrške za Čongradin i Janković ispred Skupštine i predsedništva 1Intelektualci ispred zgrade Skupštine Srbije Foto: Dela

Intelektualci okupljeni oko udruženja „Samoodbrana“ došli su danas u Beogradu isped zgrada Skupštine Srbije i predsednika države u znak protesta zbog verbalnih napada i uvreda upućenih novinarki Danasa Snežani Čongradin i poverenici za ravnopravnost Brankici Janković.

Arhitekta Dragoljub Bakić rekao je agenciji Beta da je akcija organizovana kako bi se „suprotstavili zlu koje se ovih dana neobuzdano sručilo na javni prostor i na glave dve hrabre dame“.

„Mi ih ovako uzimamo u zaštitu“, rekao je Bakić i objasnio da se oni danas fotografišu ispred zdanja Skupštine i kancelarija predsednika države, jer smatraju da se ispod njihovih krovova „generiše to zlo“.

„Želimo da sliku bez reči, kao što Koraks slika svoje karikature, pošaljemo kao poruku gradjanima da kada se drugim ljudima dešava zlo ne mogu mirno da sede kući, već da moraju da se solidarišu sa njima i pokažu gradjansku odgovornost, da se suprotstave tom zlu“, rekao je Bakić.

On je rekao da gradjani Srbije nisu „zao narod“, i da „ovo zlo traje 30 godina“, ali da je sada „prevršilo svaku meru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari