Šapić: Ne vidim razlog da se opozicija ujedini 1Foto: Fonet Izborni tim Aleksandra Šapića

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić rekao je za Insajder da ne vidi razlog da se opozicija ujedinjuje, jer je opoziciona scena Srbije „šarenolika“ i sve stranke imaju različite načine delovanja, ponašanja i ciljeva.

Insajder podseća da je Dragan Đilas, nosilac drugoplasirane liste „Beograd odlučuje – ljudi pobeđuju“ na beogradskim izborima, predložio da se opozicija u Srbiji udruži u čvrst savez koji bi imao zajedničko predsedništvo i stručne timove za razne oblasti.

Šapić, međutim, navodi da ne vidi razlog da idu zajedno sve stranke koje nisu na vlasti, a koje se razlikuju po mnogo čemu.

Kako je rekao, veći broj glasova treba da bude posledica političkog delovanja, a ne ujedinjavanja različitih.

Mislim da ne postoji nijedan razlog da se svi mi koji imamo neko političko delovanje na lokalnom ili republičkom nivou svrstavamo u bilo koju vrstu zajedničke organizacije koja će zajednički da odlučuje, rekao je Šapić.

U ovom momentu ne vidim sebe u političkom bloku stvorenom samo zarad političke snage, nastaviću da radim kao i do sada, naglasio je Šapić za Insajder.

Šapić smatra da u ovom momentu ne može da prihvati da sarađuje sa političkim strankama samo zato što je „petoro jače od troje“.

Ne doživljavam politiku tako, jer da doživljavam, sarađivao bih sa Srpskom naprednom strankom, rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari