Sastankom Đurić - Lajčak nastavljen dijalog na ekspertskom nivou 1Đurić i Lajčak Foto/Tviter Miroslav Lajčak (arhivska fotografija)

Delegacija Beograda koju predvodi direktor vladine Kancelarije za Kosovo Marko Đurić sastala se danas u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Srbije i Kosova, Miroslavom Lajčakom, a posle bilateralnih sastanaka dve delegacije sa EU posrednicima, počinje nova runda trilateralnih razgovora, na ekspertskom nivou.

Kako prenosi N1 iz Brisela, delegaciju Kosova čine ekonomski stručnjaci i u njoj nema nikog ko bi se bavio Zajednicom srpskh opština pa se prepretpostavlja da o tome neće biti reči na današnjem zajedničkom sastanku delegacija Beograda i Prištine sa posrednicima EU.

Lajčak je najavio da će se danas u Briselu razgovarati o finansijskim potraživanjima.

„Predsednik Vučić i premijer Hoti su se dogovorili da njihovi pregovarači nastave razgovore o medjusobnim finasijskim potraživanjima i statusu nevećinskih zajednica. Obe teme su vrlo komplekse. Zato ćemo sutra razgovarati o finansijskim potraživanjima, a o sporazumima o nevećinskim zajednicama u narednim danima“, napisao je Lajčak juče na Tviteru.

Đurić je medjutim odgovorio da će za Beograd Zajednica srpskih opština danas biti prva tema „jer je to tema koja je usvojena pod okriljem EU pre sedam i po godina“. Dodao je da će moguća tema biti i pitanje imovine, privatne, državne i crkvene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari