Savez za Srbiju podržava protest u Prokuplju, zahteva oslobađanje Milana Blagojevića 1Logo: Savez za Srbiju

Savez za Srbiju podržao je danas protestno okupljanje ispred suda u Prokuplju koje je najavljeno zbog hapšenja organizatora lokalnog protesta „Jedan od pet miliona“ Milana Blagojevića.

Pored zahteva za puštanje iz pritvora Blagojevića, Savez, kako je navedeno u saopštenju, zahteva i puštanje njegovih kolega Miloša Janaćkovića i Miljana Savića.

„Zahtevamo i procesuiranje predsednika opštine, njegovog zamenika Saše Cekića i još trojice opštinskih batinaša koji su učestvovali u krvničkom prebijanju“, piše u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kako navodi SzS u saopštenju, nastavlja da brani nasilnike iz redova svoje partije (SNS), pa je tako predsednika opštine Žitoradja Ivana Stanojevića, koji je sa svojim saradnicima „krvnički“ pretukao Milana Blagojevića, proglasio žrtvom prebijanja.

„Koliko je brutalna laž Vučićevog ministra, pokazuju fotografije, ali i nalazi lekara specijaliste u kojima je konstatovano da je Blagojević zadobio višestruke povrede glave, uključujući i hematom veličine oraha“, piše u saopštenju.

Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ iz Prokuplja i Žitorađe protestovali su i u ponedeljak ispred zgrade Okružnog suda u Žitoradji jer su trojica organizatora tog protesta u Žitorađi uhapšena, po navodima policije, zbog nasilničkog ponašanja.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije je izjavio da je predsednik opštine Žitorađa i član Srpske napredne stranke Ivan Stanojević dobio batine od tri organizatora protesta „Jedan od pet miliona“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari