SDU: O suda zabrane ulaska 1Foto: SDU

Socijaldemokratska unija (SDU) osudila je danas zabranu ulaska istoričaru umetnosti i filozofu Škeljzenu Malićiju u Srbiju, navodeći da je to još jedan u nizu nerazumnih poteza koji nanose štetu odnosima albanskog i srpskog naroda.

SDU je navela da je država Srbija danas poslala javnosti poruku da istaknuti kosovski mirovni aktivista i kritički intelektualac Škeljzen Malići nije dobrodošao govornik u Beogradu.

„Ta poruka nije istinita i štetna je po neupitni interes našeg društva da živimo u miru i da gradimo odnose koji će mir čuvati i ojačavati“, smatra SDU.

Prema SDU, posebno zabrinjava to što se zabrana ulaska dešava dok traju pregovori između Prištine i Beograda, u situaciji kada bi vlasti morale naročito da rade na smanjenju međunacionalnih tenzija.

„Javnost Srbije treba najoštrije da osudi ovakvo postupanje i pokaže jasno opredeljenje za normalizaciju odnosa Albanaca i Srba“, navodi se u saopštenju SDU.

Škeljzen Malići trebalo je večeras da govori na promociji knjige „Studija slučaja Pertej“ u Centru za kulturnu dekontaminaciju, koji je u međuvremenu otkazao promociju zbog toga što Malićiju nije dozvoljen ulazak u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari