Sednica o raspuštanju Skupštine Kosova 22. avgusta 1Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Predsedništvo Skupštine Kosova danas je odlučilo da se 22. avgusta održi sednica na kojoj će se doneti odluka o raspuštanju Skupštine Kosova, saopštio je šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti.

On je posle sednice predsedništva izjavio da će se u medjuvremenu na istoj sednici usvojiti sporazum o fondovima IPA izmedju Kosova i Evropske unije, kojim se Kosovu obezbeđuju 120 miliona evra za projekte koji će se finansirati iz tih sredstava.

Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske inicijative Bilal Šerifi je rekao da je datum 22. avgust izabran na preporuku Evropske unije pošto se do tada mogu izvršiti pripreme da se obezbede posmatrači EU za parlamentarne izbore na Kosovu, te da bi eventualno ranije održavanje izbora dovelo u pitanje učešće posmatraća.

Današnja sednica Skupštine je zakazana od strane predsednika Skupštine Kosova Kadri Veseljija koji je prethodno negativno odgovorio na zahtev predsednika Kosova Hašima Tačija da pobednička koalicija na prethodnim izborima predloži novog kandidata za premijera.

Izbori će od strane predsednika Kosova biti zakazani u vremenskom razmaku od 30 do 45 dana od dana raspuštanja Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari