Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost danas u 18 časova u Palati Srbija 1Foto: N1

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj bi trebalo da se raspravlja o borbi protiv organizovanog kriminala biće održana danas u 18 sati.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, sednici će predsedavati Aleksandar Vučić.

Nakon sednice Saveta, oko 19 časova, u zavisnosti od trajanja sednice, očekuje se obraćanje Aleksandra Vučića.

Sednica će biti održana u Palati Srbija.

Vučić: Tužilaštvo će odlučiti šta će biti pokazano građanima nakon Sednice za nacionalnu bezbednost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) odlučiti koji će materijali o kriminalnim delima grupe Veljka Belivuka biti pokazani građanima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

„(TOK) znaju šta im je činiti, šta je dozovljeno, i nije. Sasvim je sigurno da zbog dela roditelja (čija su deca nestala) nećemo pokazati ono što je najmonstruoznije, ali pokazaćemo neke delove da građani vide s čim imamo posla“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zakazana je za večeras u 18.00, a Vučić je najavio da će na njoj biti reči i o imunizaciji na korona virus i prilikama na Kosovu, regionu, Evropi i svetu i da će trajati „dva-tri sata“.

„Naš je cilj da obezbedimo sigurnost ovde – kako od onog što je sitnije – od iznuda, razbojništva i reketiranja, do toga da se nikada ne ponove monstruozni zločini“, dodao je on.

Vučić je naveo da postoje grupe koji bi da naslede Veljka Belivuka i poručio im da će im „saseći krila“.

Rekao je da „tajkunski mediji“ i neki političari vode kampanju protiv odluke o objavljivanju materijali i govore da „nije tako strašno i da nisu opasni ljudi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari