Šefovi diplomatija Srbije i Sudana: Unaprediti ekonomske odnose koji su na niskom nivou 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Ministri spoljnih poslova Srbije i Sudana Nikola Selaković i Meriam Al Sadik Al Mahdi su danas u Beogradu ocenili da je ekonomska saradnja dve zemlje na niskom nivou, daleko ispod mogućnosti i političkih odnosa, zbog čega je potrebno uložiti napore da ona bude unapređena.

Ocenili su da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje i u oblastima poljoprivrede, energetike, farmacije, telekomunikacija, kao i u građevinskom sektoru, o čemu će sudanska ministarka razgovarati sa srpskim zvaničnicima i predstavnicima relevantnih institucija tokom boravka u Beogradu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Šef srpske diplomatije je ocenio da treba intenzivirati susrete na visokom nivou između dve zemlje „kako bi tradicionalno dobri odnosi, zasnovani na deljenju istih vrednosti, ostvarili svoj pun potencijal“.

Selaković je sagovornici zahvalio na nepriznavanju nezavisnosti Кosova.

Dodao je da postoji veliki prostor za jačanje naučne, kulturne, sportske i prosvetne saradnje i da je Srbija spremna da, u okviru projekta „Svet u Srbiji“, stipendira četiri puta veći broj studenata, postdiplomaca i doktoranata iz Sudana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari