Sekretar Demokratske stranke demantuje kolege 1Foto: Demokratska stranka/Ds.org.rs

Sekretar Demokratske stranke Goran Jaić saopštio je da nije tačno da se na spisku članova Glavnog odbora stranke, nalaze i osobe koje izlaze na izbore na listama drugih stranaka kako je ranije saopštila informativna služba Demokratske stranke.

On je dodao da se pravilnikom o članstvu DS prestalo članstvo ne nalaze se na zaključenom spisku GO, kao na primer, Gordana Čomić, Aleksandrija Kovačević, Miodrag Stanković i drugi.

„Nije tačno da sam ja, kao Sekretar stranke, nelegalno sazvao sednicu Glavnog odbora za 21. jun.U skladu sa ustaljenim procedurama sam, pet dana pre sednice samo podsetio članove Odbora, da će sednica biti održana kako je i zakazano, pismom Predsednika Zorana Lutovca poslatog 25. maja, sa istim datumom, mestom održavanja i dnevnim redom“, saopštio je Jaić.

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da „lažne vesti o događajima u sedištu stranke, u sredu uveče, koje su preneli pojedini mediji, predstavljaju nastavak upornih pokušaja destabilizacije DS i nov pokušaj da se izazove dodatna konfuzija kako bi se osporio legalitet i legitimitet sednice stranačkog Glavnog odbora (GO) koja se održava 21. juna“.

Takođe, kako je rečeno, „jasno je da ljudi koji nisu članovi stranke ne mogu učestvovati u radu GO, niti mogu učestvovati u donošenju odluka“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari