Selaković: Aleksandar Vučić početkom maja u poseti Republici Srpskoj 1Nikola Selaković Foto: Beta/ Milan Obradović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće početkom maja u poseti Republici Srpskoj, najavio je danas generali sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković na svečanosti u Kozarskoj Dubici.

Selaković je danas u ime predsednika Srbije primio povelju počasnog građanina te opštine.

Selaković je ocenio da će Vučićeva poseta RS označiti novi talas podrške Republici Srpskoj i nove razvojne projekte za sve njene opštine, prenosi RTRS.

Selaković je u izjavi novinarima u Кozarskoj Dubici naglasio da rukovodstva Srpske i Srbije rade u interesu zajedničke budućnosti i za dobrobit gradjana koji žive u Srbiji i u Republici Srpskoj.

On je podsetio na zajednički projekat izgradnje Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, na području opštine Кozarska Dubica.

Selaković je izrazio uverenje da će po načinu na koji bude koncipiran, izveden i postavljen taj memorijalni centar, biti jedinstven u ovom delu Evrope i upravo ono što zaslužuju jasenovačke žrtve nacističkog genocida nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu, prenosi RTRS.

On je rekao da to treba da postane mesto hodočašća i dolaska Srba iz čitavog svijeta i svedočanstvo stradanja koje više nikada ne sme da se ponovi kao što se dogodio nama – rekao je Selaković.

Selaković je ocenio da se Republika Srpska u ovom trenutku nalazi u velikom iskušenju, koji je pogodilo čitav region, a to je značajan odliv stanovništva u zapadne zemlje.

„Srbija će se truditi i u budućnosti delovati što je moguće više, kao što je to već bilo prošle godine kroz različite oblike pomoći, da taj talas koliko toliko ublažimo, sa željom da ga zaustavimo i da pošaljemo poruku svima da su i Srbija i Srpska bez ljudi samo pusta zemlja“, rekao je Selaković.

Opština Кozarska Dubica dodelila je povelju počasnog gradjanina povodom Dana opštine predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za poseban doprinos u njegovanju sećanja i širenju istine o nevino stradalim žrtvama u logoru Jasenovac i Donjoj Gradini, te za izgradnju infrastrukture u Кozarskoj Dubici. U njegovo ime to priznanje je danas primio Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari