Selaković sa ministrom odbrane Azerbejdžana o saradnji vojne industrije 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je danas u Bakuu sa ministrom odbrambene industrije Azerbejdžana Madatom Gulijevim razgovarao o mogućnostima produbljivanja saradnje dve zemlje u ovoj oblasti.

Šef srpske diplomatije potvrdio je poziciju Srbije po pitanju poštovanja međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta Azerbejdžana i još jednom zahvalio toj državi što ne priznaje nezavisnost Kosova, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ministar je poručio da postoji jasno opredeljenje dve strane da se radi na jačanju vojnotehničke i vojnoekonomske saradnje, kao i da se postojeća saradnja sa relevantnim institucijama i kompanijama iz ove oblasti nastavi i dodatno intenzivira, navodi se u saopštenju.

Selaković sa ministrom ekonomije Azerbejdžana o intenziviranju saradnje

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas u Bakuu sa ministrom ekonomije Azerbejdžana Mikailom Džabarovim o unapređenju ekonomske saradnje, saopštio je njegov kabinet.

Selaković je, kako se navodi, konstatovao da su bilateralni odnosi veoma dobri, da ih karakterišu sadržajne političke i prijateljske veze i uzajamna podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu, kao i da postoji značajan prostor i potencijal za unapređenje ekonomske saradnje.

On je izrazio uverenje da će se u narednom periodu dodatno intenzivirati politički dijalog na najvišem i visokom nivou, a time strateški odnosi dve zemlje učiniti dinamičnijim i boljim.

„Predstojeća poseta predsednika (Ilhama) Alijeva Srbiji u oktobru biće istorijska za političku saradnju, ali i zamajac za jačanje privrednih odnosa“, ocenio je Selaković.

Sagovornici su razgovarali o unapređenju ekonomske saradnje i saglasili se da postoje potencijali za njeno jačanje u brojnim oblastima, posebno izdvojivši poljoprivredu, građevinu, saobraćaj, energetiku, informacione tehnologije.

Selaković je ocenio da bi vizna liberalizacija i direktna avio-linija Beograd-Baku značajno podstakla jačanje ekonomske saradnje.

Selaković je pozvao azerbejdžanske privrednike da investiraju u srpsku privredu i poručio da dosadašnja iskustva sa stranim investitorima pokazuju da je Vlada Srbije pouzdan i dobar partner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari