Foto:FoNet/ Aleksandar Levajković

Selaković je gostujući na Radio-televiziji Srbije ocenio da je ta platforma zaustavila dijalog sa Beogradom, ali da ne može da govori o merama kojima će Srbija na to uzvratiti.

Selaković je kazao da se platforma poziva na Ustav Kosova, a da kao ključni argument svojih stavova kosovska strana navodi mišljenje Međunarodnog suda pravde prema kome je nezavisnost u skladu sa međunarodnim pravom.

„Ova platforma za jedini cilj ima kako da Srbija prizna Kosovo, a uz sve to traže ratne reparacije, udeo u raspordeli imovne bivše SFRJ i suđenje Srbima za ratne zločine“, rekao je Selaković.

On je dodao da je Vučić do kasno sinoć razgovarao sa članovima najužeg državnog rukovodstva o merama koje će preduzeti prema Prištini. „Apsolutno sam sigran da će odgovor Vučića biti racionalan, ozbiljan, odgovoran i čvrst“, rekao je Selaković.

Danas u 8.30 je počela sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je Vučić sazvao zbog Platforme Kosova kojom se predviđa recipročno priznanje Kosova i Srbije unutar postojećih granica, poštovanje prava albanske zajednice u Srbiji, rešavanje svih otvorenih pitanja sa Srbijom, ukidanje Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.

Povezani tekstovi