Selaković: Vučić upozoravao na platformu Kosova još pre pet meseci 1Foto:FoNet/ Aleksandar Levajković

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić još pre pet meseci upozoravao na Platformu koju je usvojila Skupština Kosova, ali niko na to nije reagovao, te da nije siguran koje će mere Srbija preduzeti tim povodom.

Selaković je gostujući na Radio-televiziji Srbije ocenio da je ta platforma zaustavila dijalog sa Beogradom, ali da ne može da govori o merama kojima će Srbija na to uzvratiti.

Selaković je kazao da se platforma poziva na Ustav Kosova, a da kao ključni argument svojih stavova kosovska strana navodi mišljenje Međunarodnog suda pravde prema kome je nezavisnost u skladu sa međunarodnim pravom.

„Ova platforma za jedini cilj ima kako da Srbija prizna Kosovo, a uz sve to traže ratne reparacije, udeo u raspordeli imovne bivše SFRJ i suđenje Srbima za ratne zločine“, rekao je Selaković.

On je dodao da je Vučić do kasno sinoć razgovarao sa članovima najužeg državnog rukovodstva o merama koje će preduzeti prema Prištini. „Apsolutno sam sigran da će odgovor Vučića biti racionalan, ozbiljan, odgovoran i čvrst“, rekao je Selaković.

Danas u 8.30 je počela sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je Vučić sazvao zbog Platforme Kosova kojom se predviđa recipročno priznanje Kosova i Srbije unutar postojećih granica, poštovanje prava albanske zajednice u Srbiji, rešavanje svih otvorenih pitanja sa Srbijom, ukidanje Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Selaković: Vučić upozoravao na platformu Kosova još pre pet meseci”

  1. (Apsolutno sam sigran da će odgovor Vučića biti racionalan, ozbiljan, odgovoran i čvrst“, rekao je Selaković). U ovoj rečenici se krije sva apsurdnost naše pozicije. Vučić je stvorio ambijent gde jedino on ima tapiju za pregovore sa albanskim timom. On već sedam godina pregovara u Briselu, a da niko, pa ni njegovi najbliži saradnici, ne zna ništa o tim pregovorima, a jedina platforma je u njegovom umu(?) i naumu. Sada svi čekaju šta će ON reći. Jer, realno, niko drugi i ne može ništa ni reći jer ne zna tok pregovora. Zapali smo (zapao je) u ćor sokak.

  2. Ma tacno je to isao je on povodom toga i kod Merkelove, doduse razgovarao je u cetiri oka , a ti se lepo vrati u pravosudje, i radi na tome da se lustriraju svi tajkuni i lopovi i pre 2007 godine, sta ces ti u kabinetu predsednika, kao nesto radis , samo smisljas kojekakve odgovore za Vucica, bolje se prihvati posla.

  3. Selakovicu, vrlo dobro znamo da je ON jedan od galvnih autora te platforme! Otuda je i „platforma“ srpske vlade takva kakva jeste.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.