Šešelj optužio Zoranu Mihajlović za umešanost u aferu o trgovini naftnih derivata 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj optužio je danas ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović da je umešana u nameštanje poslova trgovine i skladištenja naftnih derivata.

Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da Mihajlović za to uzima deset odsto provizije i da bi morala da bude smenjena i uhapšena zbog zloupotrebe položaja.

On je kazao da je Skupština Srbije usvojila Zakon o plovidbi i lukama koji je devet puta menjan i da su svaki put unete odredbe koje komplikuju preregistraciju firmi koje se bave poslovima trgovine i skladištenja naftnih derivata, jer firme teško mogu da ih ispune.

„Te firme su uložile mnogo u izgradnju skladišta i cisterni i infrastrukture, a traže se stvari na koje niko nije ukazivao i nisu toliko važne za poslovnu delatnost“, rekao je Šešelj navodeći da su svega dve firme ispunile uslove, a da su druge sada praktično pred ukidanjem.

„Tražimo smenu ministarke zbog velike finansijske afere, zbog zloupotrebe službenog položaja i protežiranja stranog preduzeća koje je u mafijaškim rukama. Od dve firme koje su ispunile uslove i ministarstvo imalo neprekidno pozitivan pristupi protežirana je firma ‘Mitanoil’ čiji je vlasnik Vanja Špiljak. Reč je o mafijašu još iz komunističkog vremena“, rekao je Šešelj.

On je kazao da je otac Vanje Špiljka, Mika Špiljak osamdesetih godina bio jedan od direktora zagrebačke „Ine“, i da je ukrao tanker nafte na Atlantskom okeanu sa više od 10.000 tona nafte.

Šešelj je kazao da je „Mitanoli“ glavni snabdevač naftnim derivatima NATO pakta na Kosovu i susednim zemljama.

Šešelj je na konferenciji za novinare pokazao pismo Privredne komore Srbije upućeno ministarstvu kojim se traže izmene Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, kojim su, kako je rekao, na „obazriv“ način zatražili od ministarke Mihajlović da reši probleme tako da se ne nanese veća šteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari