Skot čestitao Vučiću na poglavljima 1Foto: Fonet / Slobodan Miljević

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota.

Ambasador Skot čestitao je premijeru Vučiću na napretku na evropskom putu ostvarenom tokom godine i ponovio stav administracije SAD-a da Vladi Srbije pruža punu podršku i pomoć u reformskom procesu i na putu evrointegracija.

Premijer Vučić je zahvalio američkoj administraciji, posebno potpredsedniku Bajdenu, kao i ambasadoru Skotu, na iskazanoj podršci i pomoći u približavanju Srbije Evropskoj uniji. Srpski premijer i američki ambasador su tokom razgovora naglasili važnost evrointegracija Srbije i celog Zapadnog Balkana, saglasivši se da napredak regiona ka Evropskoj uniji doprinosi miru i stabilnosti, kao i ekonomskom napretku.

Dvojica sagovornika su razmotrila situaciju u regionu,  a premijer Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da vodi konstruktivnu i odgovornu politiku stvaranja boljih odnosa na Zapadnom Balkanu. Ambasador Skot je preneo zadovoljstvo američkih kompanija koje posluju u Srbiji, ekonomskim rezultatima koje donose mere srpske Vlade i istakao da raste interes potencijalnih investitora iz SAD-a za ulaganje u srpsku privredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari