Foto: FoNet

Konstatovanjem ostavke, Vujoviću je prestala funkcija i počeo da teče rok od petnaest dana kada bi premijerka Srbije Ana Brnabić parlamentu Srbije trebalo da predloži novog ministra . Po svemu sudeći resor finansija u narednom periodu vodiće Siniša Mali .

Vujović je u ostavci koju je predao i potpisao još 27.aprila , naveo da podnosi neopozivu ostavku iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga. On je, takođe, u ostavci naveo da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, „sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji“.

„Mislim da su u uslovima demokratije četiri godine razuman rok da se čovek pokaže na javnoj funkciji i zato bih želeo da se iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga povučem sa funkcije ministra finansija u Vladi. Iako je ostavka neopoziva, spreman sam da u savetodavnom statusu aktivno pomažem timu u vladi i ministarstvu finansija da uspešno nastavi započete reforme i proces evrointegracija“, naveo je Vujović , koji je četiri meseca 2014. godine bio i ministar privrede ,a nakon toga je imenovan za ministra finansija u Vladi Aleksandra Vučića ,a potom i Ane Brnabić.

Poslanici su danas nastavili načelnu raspravu o više zakonskih predloga, među kojima je i onaj koji se odnosi na izgradnju jeftinih stanova za snage bezbednosti.
M.R.M