Skupština Novog Sada izglasala novi Statut, ukinute opštine Petrovaradin i Novi Sad 1Novi Sad Foto: Pixabay/Danilography (ilustracija)

Skupština grada Novog Sada usvojila je danas novi Statut, a te izmene uključuju i ukidanje opština Novi Sad i Petrovaradin.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da se on ne zalaže za podelu Novog Sada na opštine, jer se time „komplikuje donošenje odluka na lokalnom nivou“.

Kako je preneo lokalni portal Radija 021 Vučević je rekao da su ostale izmene Statuta bile u osnovi „tehničke prirode“.

Sednicu lokalnog parlamenta su bojkotovali odbornici Demokratske stranke, u skladu sa zahtevima protesta „Jedan od pet miliona“ o bojkotu rada svih skupština, od republičkog do loklanog nivoa.

Odbornici vladajuće većine su usvojili i više urbanističkih planova, izveštaj o radu lokalnog ombudsmana i gradskog pravobranilaštva, kao i odluku o taksi prevozu, zbog usklađivanja propisa sa prošlogodišnjim izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Za v.d. direktora Zoohigijene je imenovana veterinarka Ivana Kukin, a na mesto v.d. direktora Pozorišta mladih Mihajlo Nestorović.

Imenovani su i članovi tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana.

Na dnevnom redu današnje sednice nije se našla inicijativa lokalne Lige socijaldemokrata Vojvodine za smenu potpredsednice Skupštine grada Branke Bežanov, zbog učešća na skupu na Ravnoj gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari