Skupština zaseda 28. aprila 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Nakon sednice Administrativnog odbora Skupštine Srbije na kome je odlučeno da se skupštinski budžet smanji za skoro 144 miliona dinara, danas (petak) bi trebalo da se održi i onlajn sednica putem video-veze Kolegijuma parlamenta, radi dogovora o načinu održavanja sednice.

Sednica parlamenta na kojoj bi trebalo da se potvrdi odluka o donošenju vanrednog stanja trebalo bi da se održi početkom naredne nedelje, ali kako saznajemo u parlament još nisu stigli predlozi vlade o kojima će biti rasprave. Tvrdi se da je sednica zakazana za utorak, 28. april.

Naredna sednica parlamenta biće održana u skladu sa propisanim merama zaštite od korona virusa, odnosno poslanici će koristiti neophodnu opremu, a pored plenumske sale biće iskorišćena i galerija parlamenta.

U petak je održana sednica Administrativnog odbora, koja je potvrdila odluku o smanjenju skupštinskog budžeta za ovu godinu. Plate poslanika i zaposlenih, kao i sredstva za poslaničke dodatke ostaće kao i do sada. Smanjeni su stalni troškovi za 50 miliona, troškovi putovanja poslanika za 29,7 miliona, skupštinski materijal za 22 miliona, a tekuće popravke i održavanje za 16 miliona, dok se specijalizovane usluge umanjuju za pet miliona.

Sednici nisu prisustvovali mediji, a Aleksandar Martinović iz SNS objasnio je da je sednica najavljena, da je do novinara što nisu bili. Za sednicu novinari su saznali od opozicionih poslanika, a najavu nisu dobili kao obično. Na  skupštinskom kalendaru događaja gotovo samog početka nije bilo nikakve najave, osim za pres-konferenciju DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari