Skupština završila rad za danas, Rističević o Koji, Dragojeviću i Bjelogrliću 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Raspravu je danas obeležila polemika radikala i ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića o jedinstvenom biračkom spisku, ali i poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević koji je, osim o zakonima, govorio i o tome koliko su plaćeni glumci Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlić, Mirjana Karanović i reditelj Srđan Dragojević koji su, kako je rekao nezadovoljni i protiv aktuelne vlasti.

Rističević je kazao da aktuelna vlast izdvaja velika sredstva za filmsku produkciju i naveo da poljoprivrednici u Srbiji dobijaju manje sredstava od nekih glumaca.

„Prethodna vlast nije dodelila nikakav veći novac za snimanje filmova. Ova je odvojila milijardu i gle čuda podigli se srećni dobitnici. Nikola Kojo je dobio za film ‘Stado’ 20.000.000 dinara. Retko ćete naći poljoprivredno gazdinstvo sem (Zoran) Živkovićevog koje je dobilo toliko novac. I danas on aktivno radi u rušenju vlasti Srbije, a ja bih rekao da pokušava da potkopa i same temelje države jer želi da stane na stranu onih koji podržavaju proteste iz Zagreba, Prištine, Tirane itd“, rekao je Rističević.

On je potom spomenuo iznose koji su dobili i Dragan Bejlogrlić, Mirjana Karanović i reditelj Srđan Dragojević, kome kako je naveo „ova vlast ne valja, a valjala mu je kada je bio u njoj celih 30.000.000 dinara“.

„Treba dobro razmisliti, kultura nam je potrebna, da li ovi ljudi uopšte šire kulturu. Nisu oni Kusturica“, kazao je poslanik vladajuće Narodne seljačke stranke.