Sloga: Brnabić da se izvini i podnese ostavku 1

Predsedništvo Udruženih sindikata Srbije “Sloga” danas je podržalo ranije donetu odluku predsednika Željka Veselinovića da istupi iz predsedništva Saveza za Srbiju (SZS) i da sindikat nastavi svoju borbu kroz savez čiji je jedan od osnivača.

Oni su pozvali predsednicu Vlade Anu Brnabić da sledi primer Veselinovića i odmah se povuče sa mesta premijerke uz javno izvinjenje građanima Srbije koje je nazvala talibanima iz SzS.

„Smatramo da je odluka o istupanju Veselinovića iz predsedništva SzS iznuđena ogromnim pritiskom javnosti i lažnim moralisanjem koje se u javnom prostoru nameće od strane vladajuće većine čiji prizemni vokabular upravo promovišu njeni najviši predstavnici“, navodi Sloga.

Ističu da kada se neka nepristojna reč ili konotacija izgovori iz usta predstavnika radnika, takozvana moralna javnost se zgražava i sablažnjava, ali kad ona dođe iz usta političke elite i vlasti ta ista javnost pogne glavu i ćuti.

Oni podsećaju da ovakav diskurs javnog opštenja potiče od „promotera kompletnih idiota, novinarki koje kleče i jutkinih pošalica, skupštinske histerije o žutim lopovima i ljotićevcima“ koji ne znaju ništa drugo osim da biju žene i kradu, pa do poslednje izjave zamenika gradonačelnika Niša koji je jednu novinarku direktno i bez ikakvih posledica nazvao „matorom žutom kučkom“, navodi se u saopštenju.

Upravo to pokazuje ko u stvari nameće takav diskurs, ukazuje Sloga.

Navode da se nadaju da niko više u budućnosti neće nasedati na “trikove i spin klopke” vladajuće većine i trpeti poniženja, posebno u vidu skretanja pažnje sa sve prisutnijeg siromaštva, uz promociju nepostojećeg prosperiteta “zlatnih godina” koju aktuelna vlast obilato prezentuje u svoju korist i na štetu većine građana Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari