SNP: Nadležni u skladu sa zakonom da reaguju na pretnje Vučićevom sinu 1

Srpska narodna partija (SNP) zatržila je večeras da nadležni reaguju u skladu sa zakonom povodom pretnji upućenih sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na društvenim mrežama.

U saopštenju SNP koja je deo vladajuće koalicije, ocenila je da je „nedopustivo da bilo koji učesnik političkog života, a posebno članovi njegove porodice, budu meta pretnji fizičkim nasiljem zbog različitih mišljenja i stavova koje zastupaju“.

„Posebno je neprihvаtljivo dа pretnjаmа budu izloženi člаnovi porodice predsednikа Srbije, jer se ondа rаdi o ugrožаvаnju bezbednosti nаjviših držаvnih zvаničnikа, što je u svаkoj demokrаtskoj držаvi, u Evropskoj uniji, Sjedinjenim Američkim Držаvаmа ili Rusiji, povod zа nаjenergičnije reаgovаnje svih nаdležnih držаvnih orgаnа i osudu celokupne jаvnosti“, naveo je SNP.

Mediji su ranije danas objavili da je Vučićevom sinu Danilu, na Fejsbuku prećeno vešanjem na banderi.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar odbrane Aleksandar Vulin optužili su opoziciju za „stvaranje klime“ u kojoj se preti političkim neistomišljenicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari