SNS: Janković najveći etnički inženjer 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Funkcioner Srpske napredne stranke Marko Đurić izjavio je danas da je predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković „najveći etnički inženjer“ jer hoće da ostavi Srbiju bez severa Kosova i Metohije.

Đurić je u saopštenju naveo da Janković smatra da Srbija ne treba da dobije ništa zbog, kako kaže, ideologije krvi i tla na Kosovu i Metohiji.

„Podsetiću ga da to jeste naše tlo, a bogami je i mnogo nevinih i dobrih ljudi, naših sunarodnika, za njega stradalo i prolilo krv“, kazao je Đurić.

Prema njegovim rečima, nastojanja Srbije da probleme na Kosovu i Metohiji reši na miran, održiv i pre svega kompromisan način su sušta suprotnost politici etničkog inženjeringa.

„Ona su upravo pokušaj da se stavi tačka na etnički inženjering kojem su Srbi u našoj južnoj pokrajini bili izloženi, ne samo u protekle dve decenije, već i u proteklim vekovima“, rekao je Đurić i dodao da je Janković poslednja osoba koja ima moralno pravo da govori o „etničkom inženjeringu“.

„Saša Janković jeste dokazani borac za uspostavljanje građanskog društva na Kosovu i Metohiji, ali društva u kojem građanska prava, po njemu, treba da imaju samo Albanci, jer on Srbe u našoj južnoj pokrajini nikada nije ni doživljavao kao građane i bića vredna njegove pažnje i pomoći“, naveo je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari