Sopot: Nova turistička meka za članove SNS-a 1Foto: Wikipedia/Vanilica

Ljudi iz okruženja ministra policije postali su vlasnici vrednih nekretnina od Vrnjačke Banje do Kosmaja i kao da je na njih mislio Aleksandar Vučić kada je rekao da je potrebno letovati u Sopotu, a ne u skupim stranim odmaralištima.

U blizini Sopota, na svega pola sata vožnje od Beograda, u ataru sela Nemenikuće na obodu Kosmaja, kamioni od ranog jutra dopremaju građevinski materijal na plac opasan ogradom visokom preko dva metra.

Reporteri BIRN-a zbog ograde, visokog rastinja i nepristupačnog terena nisu uspeli do kraja da vide šta se tačno gradi. Ipak, iz registra građevinskih dozvola vidi se da na toj lokaciji niču stambeni objekat od 1.200 kvadrata i sportski teren iste veličine. Ukupna vrednost radova procenjena je na 600.000 evra.

Investitor je Darko Đurović, bratanac Dmitra Đurovića, člana SNS-a i bivšeg direktora Koridora Srbije.

„Nije mi jasno odakle nekim ljudima toliko novca. Dobro, razumem, bio je direktor Koridora, ali da je imao platu i pet hiljada evra nije mogao toliko da zaradi da kupi i izgradi sve ovo“, kaže jedan od stanovnika sela Nemenikuće za BIRN.

Đurovićev prvi komšija u Sopotu je Aleksandar Papić, blizak prijatelj i saradnik ministra policije Nebojše Stefanovića. Njihova imanja deli ograda, a na placu Papića postoji objekat koji bi mogao da se okarakteriše kao vikendica za odmor, sa prostranim tremom i malim terenom za basket koji ima tartan kao podlogu.

Papić se pominje u BIRN-ovoj priči o nasilnom preuzimanju hotela Šumadija na Banovom brdu. On je tada, predstavljajući se da radi u ime ministra, vlasniku hotela ponudio povraćaj vlasništva nad hotelom u nameri da izgladi stvari. Ministar Stefanović je kasnije demantovao da je bilo ko pregovarao u njegovo ime u ovom poslu.

Više izvora BIRN-a potvrdilo je da su Stefanović i Papić kumovi, odnosno da je sestra Papićeve supruge kuma supruge Nebojše Stefanovića.

Takođe, kuća ministra policije na Bežanijskoj kosi, u koju se doselio nakon što je stupio na javnu funkciju i Papićeva kuća su jedna do druge i deli ih samo ograda.

Tekst u celosti na javno.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari