"Srbija prioritet Rumunije" 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa državnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Rumunije i kopredsednika Međuvladinoj mešovitoj komisiji za nacionalne manjine Georgija Ćiambu i potvrdio prisustvo na konferenciji „Bezbednosni izazovi na Balkanu“ u Temišvaru 9. oktobra.

Dačić je rekao da će to biti prilika za susret sa ministrom inostranih poslova Rumunije Teodorom Meleškanuom, navodi se u saopštenju.

Glavne teme razgovora bile su dalje unapređenje političkog dijaloga kroz razmenu poseta, i tim povodom je Dačić podsetio na otvorene pozive najvišim zvaničnicima Rumunije, predsedniku Klausu Johanisu, predsedniku Vlade Vjoriki Dančili i ministru spoljnih poslova Rumunije Teodoru Meleškanuu.

Ćiamba je preneo podršku Srbiji na njenom evropskom putu i tom prilikom je naveo da Rumunija spada u red zemalja koja se najsnažnije zalaže za politiku proširenja na Zapadni Balkan i da će to pitanje biti visoko na njenoj listi prioriteta tokom predstojećeg predsedavanja Savetu EU u prvoj polovini 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari