Srbija Republici Srpskoj u ovoj godini devet miliona evra 1Foto: Pres služba Vlade Srbije

Od 2014. godine Srbija je u Republici Srpskoj (RS) podržala projekte ukupne vrednosti 21.750.000 evra, a samo ove godine, Srbija je Srpskoj pomogla sa ukupno 9 miliona evra, izjavila je večeras u Banjaluci premijerka Srbije Ana Brnabić i istakla da je ponosna što je Srbija dovoljno jaka da pomogne.

Brnabić je rekla da je devet miliona evra ove godine opredeljeno za izgradnju vodovoda u selu Banjci u Bileći i revitalizaciju starog grada Trebinja, izgradnju deonice magistralnog puta Tjentište – Brod na Drini, za rekonstrukciju Doma kulture u Nevesinju.

Vlada Srbije RS donira 250.000 evra za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju dece sa poremećajima kretanja, izjavila je Brnabić na donatorskoj večeri „S ljubavlju hrabrim srcima“ u Banskom dvoru u Banjaluci.

Ovim ćemo svi zajedno obezbediti tretman deci koja do sada nisu mogla da ga dobiju ni u RS ni u Srbiji, rekla je Brnabić. Tu smo da i pred kraj ove godine pokažemo bliskost i posebne veze između RS i Srbije i pokažemo da naša bliskost nije i ne sme biti samo na rečima, kako je to nekad bilo, već pre svega u konkretnim delima, dodala je.

Premijerka Srbije je poručila da u 2019. treba svi zajedno da budemo još pametniji, još staloženiji, razumniji i još mudriji. Kakvi god izazovi bili pred nama, naš posao je da omogućimo drugačiju budućnost ne samo za nas ovde, u Srbiji i u Srpskoj, već za sve u regionu, pre svega za mlađe generacije. Da napravimo uslove da mladi ostaju ovde, da ovde rade i stvaraju, da ovde prave svoje karijere i porodice.

To treba da bude naš najvažniji cilj, rekla je Brnabić. Podsetila je da je ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, posle priprema u RS, krenula na svetsko prvenstvo i da su se kući vratile kao šampionke i poručila: „Da i u 2019. odavde krećemo i pobede kući donosimo“. Da budemo još bliži, da se držimo još jače, da nastavimo ekonomske uspehe i radimo više na stvaranju uslova za ličnu sreću za sve naše građane, istakla je čestitajući novogodišnje i božićne praznike Brnabić, na večeri, gde učestvuju i ministar sporta Vanja Udovičić i ministar rada Zoran Đorđević

. Oni sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine i predsednicom RS Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, razgovaraju sa građanima koji pozovu humanitarni telefon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari