Srpska lista: Predugo traje ćutanje međunarodne zajednice 1Foto: Facebook / Srpska lista

Srpska lista smatra da predugo traje ćutanje međunarodnih predstavnika na seriju zapaljivih izjava iz Prištine, koje izazivaju zabrinutost kod svih građana, posebno Srba na Кosovu.

Kako je navedeno u saopštenju, „srpski narod na Кosovu i Srpska lista nikada neće dozvoliti realizaciju antisrpskih, protivzakonitih i opasnih namera Prištine i prizivanje ratnih sukoba, već ćemo zajedno sa našim građanima pružiti najodlučniji otpor ovakvim aktivnostima u cilju zaštite prava i interesa srpskog naroda“.

Srpska lista zahteva od Evropske unije, SAD, UNMIК, КFOR, Кvinte, ali i svih ostalih međunarodnih aktera da najhitnije i najoštrije osude izjave Aljbina Кurtija, „kojima najavljuje protivpravno i nasilno otimanje Trepče i ujedinjenje Severne i Južne Mitrovice, čime se najdirektnije prizivaju ratnih sukobi sa nesagledivim posledicama po mir na Кosovu, ali i celom zapadnom Balkanu“.

U saopštenju je ocenjeno da je namera da se silom realizuju velikoalbanske ideje kojima Кurti teži – najgora u moru protivzakonitih inicijativa i predloga i ukoliko se međunarodna zajednica na njih ogluši danas, možda će, kako je navela Srpska lista, za pozive na mir za par nedelja biti kasno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari