SSP: Državljani Srbije koji su proterani iz Crne Gore su naprednjaci iz Niša 1Foto: Logo

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da su državljani Srbije, koje je Crna Gora proterala zbog navodnog učešća u kampanji za lokalne izbore u Nikšiću, članovi niškog odbora Srpske napredne stranke (SNS).

Iz SSP su ocenili da je u pitanju „skandal“ i „dokaz direktnog mešanja SNS u izbore u susednim državama“, optuživši naprednjake da „ruše i ruže međunarodni ugled Srbije“.

Navodeći da su među „proteranim niškim naprednjacima“ i oni koji su zaposleni u ustanovama tog grada, upitali su poverenika niškog odbora SNS Zvezdana Milovanovića „šta su članovi te stranke radili u Nikšiću u vreme predizborne kampanje i po čijem nalogu“.

„Izjave pojedinih proteranih da nisu članovi nijedne političke stranke su sramne budući da su bili odbornici SNS u prethodnom mandatu a neki su bili na lokalnoj listi SNS za junske izbore“, stoji u saopštenju.

Crnogorska policija proterala je juče osam državljana Srbije za koje vladajući Demokratski front (DF) navodi da su bili profesionalno angažovani u kampanjama te koalicije kao savetnici i medijski i marketinški stručnjaci.

Vlasti Crne Gore su saopštile da su proterale osam državljana Srbije koje su zatekle u Nikšiću sa ugovorima o delu za posao naručen od crnogorske političke partije Nova srpska demokratija (NSD), bez dozvole za privremeni boravak i rad i bez potvrde o prijavi rada.

Iz Demokratskog fronta (DF) su ocenili da je to „još jedan pokazatelj da su na čelu nikšićke policije i dalje sluge“ opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Djukanovića koje su se kako su naveli, „direktno uključile u predizbornu kampanju“.

DF je naveo da policiji smetaju samo oni koji dolaze iz Srbije, a ne i medijske agencije koje DPS angažuje iz Hrvatske ili drugih zemalja.

Lokalni izbori u Nikšiću zakazani su za 14. mart i to su prvi izbori u Crnoj Gori nakon što je DPS na parlamentarnim izborima 30. avgusta izgubila vlast posle 30 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari