SSP: Jedan od svedoka u slučaju "Palma" zastrašivan, ali želi da da iskaz policiji 1Foto: Fonet/ Božana Pavlica

Jedan od svedoka koji je očevidac događaja u slučaju „Palma“ o dugogodišnjem podvođenju devojčica, devojaka i žena od strane narodnog poslanika i predsednika SO Jagodina Dragana Markovića Palme, izložen je svakodnevnim pritiscima i pretnjama, saopštila je Stranka slobode i pravde.

Kako su naveli iz SSP, najtežu od njih prijavio je Policijskoj stanici Voždovac u Beogradu pre četiri dana, u subotu 24. aprila u 15.40, kada je primetio automobil koji ga je pratio, registarskih tablica koje je naveo policiji, u kome su bila dvojica mlađih muškaraca, čiji je opis takođe izneo policiji, a koji su mu se, osim praćenja, zaletali u automobil i neovlašćeno snimali, o čemu takođe postoje svedoci.

– Saznali smo da ova prijava ni do danas nije stigla u nadležno Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu, iako je u službenom iskazu naznačena hitnost postupanja i navedene su sve okolnosti zbog kojih je ovaj svedok u izuzetno delikatnoj i osetljivoj situaciji, istakli su iz SSP i dodali da imajući u vidu da Dragan Marković Palma već danima pokušava da otkrije identitete svedoka u javnosti i time ih direktno zastraši, nereagovanje tužilaštva za ovog svedoka predstavlja dodatni pritisak, zbog čega je ovaj svedok izuzetno zabrinut za svoju i bezbednost svoje porodice, a naročito svog maloletnog deteta.

– Uprkos tome, ovaj svedok je spreman da se momentalno odazove pozivu policije i iznese sva svoja saznanja, saopštila je Stranka slobode i pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari