Foto: Nenad Kovačević

Stamatović je ocenio kako Stefanović „nije učinio apsolutno ništa da osigura bezbednost građana Srbije, niti se njegovo ministarstvo razračunalo sa organizovanim kriminalom i razrešilo brojna krivična dela, kako se narodu svakodnevno predstavlja“

Ocenjujući da „naprednjački mediji šire propagandu“ o unapređenju nacionalne sigurnosti, smanjenju stope kriminala i zapleni velike količine oružja i droge, Stamatović naglašava kako je posle ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića usred Beograda, Vučićev jedini odgovor je da ga brine „rat dva klana“ i da „to postaje nešto sa čime se država mora brutalnije obračunati“.

Stamatović traži od Vučića da se više ne poigrava sa sigurnošću Srbije i njenih građana „koji su postali mete kriminalaca, poput glinenih golubova“ i da „kaže narodu zašto do sada, iako je javno obećao da će se što pre otkriti ubice, nema nikakvog traga ni pomaka u istrazi ubistva Olivera Ivanovića i pevačice Jelene Marjanović“.

Stamatović ocenjuje kako je „narodu dosta Vučićevih i Stefanovićevih hvalospeva, ponavljanja iste priče i spinovanja javnog mnjenja da smo prvi u regionu po bezbednosti dok u Srbiji organizovan kriminal jača i povećava se broj stravičnih ubistava“.

Istovremeno, „lično predsednik Srbije konstatuje da je situacija dobra i bolja nego 2001., 2002. i 2011. godine“, navodi Stamatović.