Stamatović: Narodu dosta Vučićevih i Stefanovićevih hvalospeva 1Foto: Nenad Kovačević

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović podržao je danas inicijativu za hitnu smenu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, saopštila je ZS.

Stamatović je ocenio kako Stefanović „nije učinio apsolutno ništa da osigura bezbednost građana Srbije, niti se njegovo ministarstvo razračunalo sa organizovanim kriminalom i razrešilo brojna krivična dela, kako se narodu svakodnevno predstavlja“

Ocenjujući da „naprednjački mediji šire propagandu“ o unapređenju nacionalne sigurnosti, smanjenju stope kriminala i zapleni velike količine oružja i droge, Stamatović naglašava kako je posle ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića usred Beograda, Vučićev jedini odgovor je da ga brine „rat dva klana“ i da „to postaje nešto sa čime se država mora brutalnije obračunati“.

Stamatović traži od Vučića da se više ne poigrava sa sigurnošću Srbije i njenih građana „koji su postali mete kriminalaca, poput glinenih golubova“ i da „kaže narodu zašto do sada, iako je javno obećao da će se što pre otkriti ubice, nema nikakvog traga ni pomaka u istrazi ubistva Olivera Ivanovića i pevačice Jelene Marjanović“.

Stamatović ocenjuje kako je „narodu dosta Vučićevih i Stefanovićevih hvalospeva, ponavljanja iste priče i spinovanja javnog mnjenja da smo prvi u regionu po bezbednosti dok u Srbiji organizovan kriminal jača i povećava se broj stravičnih ubistava“.

Istovremeno, „lično predsednik Srbije konstatuje da je situacija dobra i bolja nego 2001., 2002. i 2011. godine“, navodi Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari