U Čajetini sam prvi sa osvojenih čak 61,23 odsto glasova, jer su moji Zlatiborci još jednom rekli „ne“ opseni, prevari i lažima beogradskih državnih raspikuća, izjavio je predsednički kandidat Milan Stamatović.

– Naša ideja ozdravljenja Srbije prešla je cenzus koji ozbiljne politike i političare, s jedne, odvaja od političkih pustolova i Vučićevih teledirigovanih električnih zečeva i trojanskih konja, s druge strane. Istestirali smo projekat „Zdrave Srbije“. Podrškom ovoj politici i meni kao jedinom predsedničkom kandidatu iz „provincije“, građani Srbije su potvrdili naša uverenja da je Srbiji neophodna nova snaga: nova politička stranka koja se već rađa, odavde, iz baze, po prvi put, iz unutrašnjosti, i širi se kao cunami celom Srbijom i polako opkoljava odnarođenu vlast u Beogradu – rekao je Stamatović. On smatra da je opoziciji neophodna nova snaga.

– Zaludu sam, u dva navrata tokom kampanje, javno pozivao ovih nekoliko pravih opozicionih kandidata da se sretnemo, sednemo, dogovorimo i iniciramo zajedničke poteze prema domaćim i međunarodnim institucijama i javnostima. Nije bilo sluha. Višak sujete, međusovna netrpeljivost ili nešto treće kao rezultat su dali najneregularnije izbore u Srbiji od 1990. naovamo, u kojima su opozicioni kandidati izigravali ikebanu demokratije, dajući tako legitimitet lažnoj demokratičnosti ovih izbora – ocenio je Stamatović i najavio nove poteze svoje Grupe građana „Za zdravu Srbiju“.

– Mi, iz „Zdrave Srbije“, uz još jednu zahvalnost građanima na ukazanom poverenju, već od jutros nastavljamo ono što smo započeli: posao na registraciji naše političke partije i pripreme za vanredne lokalne izbore koji se, već 23. aprila, održavaju u Kosjeriću, gde ćemo nastupiti kao izborna lista „Za zdravu Srbiju – Milan Stamatović“ – rekao je Stamatović.