Stamatović: Zlatibor uskoro jedan od vodećih evropskih turističkih centara 1Foto: N. Kovačević

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da se na Zlatiboru u narednih pet godina očekuje završetak svih aktuelnih projekata, od kojih su najznačajniji – savremeni kompleks otvorenih i zatvornih sportskih terena, širenje mreže gondolske žičare ka Pribojskoj Banji, Mokroj Gori i vrhu Čigota i izgradnja novog centra Zlatibora sa smeštajnim i rekreativnim sadržajima pored Ribničkog jezera, saopštila je danas Opština Čajetina.

Stamatović je, tokom posete štanda Zlatibora na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, istakao da je Zlatibor odavno postao centar turističkog prometa Zapadne Srbije i region.

„Završetak krakova autoputa ‘Miloš Veliki’, ka Mokroj Gori i dalje ka Višegradu, kao i kraka autoputa od Arilja ka Crnoj Gori, uz puštanje u saobraćaj aerodroma ‘Ponikve’, omogućiće da i turisti iz Evrope i sveta uživaju u prirodnim lepotama i zabavnim sadržajima naše najposećenije planine“, rekao je on.

Dodao je da će rado podeliti primere dobre prakse sa Zlatibora, sa prijateljima na Кopaoniku, Tari, Zlataru ili Divčibarama, jer, kako je rekao, oni nisu konkurencija, već će zajedničkim razvojem privući nove turiste iz Srbije, regiona i sveta.

Predsednik Opštine čajetina smatra i da će primer izgradnje gondolske žičare, od Tornika do Pribojske Banje, pokazati kako novi, zajednički turistički proizvodi mogu da privuku nove turiste.

„Oni imaju termalne vode, koje blagotvorno deluju na ljudski organizam, a mi se ponosimo našim prirodnim lepotama, od Stopića pećine, preko vodopada u Gostilju, do etno sela u Sirogojnu i mnogo čega još u našim selima i našoj prelepoj prirodi“, rekao je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari