Predstavljen projekat "Novi Zlatibor - vizija budućnosti" za masovni turizam 1Foto: N. Kovačević

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je danas da se ta opština opredelila za masovni turizam na Zlatiboru i da je pred njom druga faza razvoja tog modela, projekat „Novi Zlatibor – vizija budućnosti“.

„Predstoji nam gradnja ‘novog Zlatibora’, izgradnja golf terena, sportskih terena i zabavnih sadržaja koje savremeni turisti traže“, rekao je Stamatović na predstavljanju tog projekta, kojim su planirani novi sadržaji na vrhu Tornika i nove trase gondolske žičare od vrha Tornika do Pribojske Banje.

Dodao je da Čajetina u privlačenju turista najviše koristila iskustva skandinavskih zemalja „jer su oni izuzetno praktični“.

„Strategiju razvoja koja je urađena 2004. godine, uz našu stručnu pomoć uradio je norveški institut Niva i tada su nas pitali za koji vid turizma hoćemo da se opredelimo u našim strateškim planovima, a mi smo se opredelili za masovnost, jer su u svakom poslu profit i zarada upravo u masovnosti“, istakao je Stamatović.

Dodao je da se nada da će Zlatibor vrlo brzo postati svetska turistička destinacija.

„Trudićemo se da radimo u opštem interesu, da pomognemo svojoj državi i lokalnom stanovništvu, tu gde mi živimo i gde dobijamo podršku za sve ovo što radimo“, rekao je Stamatović.

Predstavljanju projekta „Novi Zlatibor – vizija budućnosti“ prosustvovao je ministar omladine i turizma Husein Memić koji je rekao da će razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić da se formira vladina resorna grupa koja će biti zadužena za razvoj turizma na toj planini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari