Stamatović: Pobedićemo Vučićev diktatorski režim 1Foto: Nenad Kovačević

Milan Stamatović i Jovan Marković, predstavnici opozicione liste „Ujedinjeni pobeđujemo. Za Sevojno. Za Srbiju“, poručili su da će građani pokazati da se ne plaše Vučićevog režima i da postoje ljudi koji razmišljaju svojom glavom.

„Srbija u unutrašnjosti izgleda potpuno drugačije od slika koje prikazuju Vučićevi režimski mediji. Srbija je obespravljena, devastirana, uplašena, ucenjena i naša obaveza je da oslobodimo građane i da ih ubedimo da se bore za svoja prava, egzistenciju i radna mesta“, poručio je Milan Stamatović, predsednik Incijativnog odbora Zdrave Srbije sa štanda te opozicione grupacije u Sevojnu.

Istakavši da „građani nisu roba i da se ne smeju kupovati“, Stamatović je istakao da je Čajetina, u kojoj je on predsednik opštine, primer da se, „bez straha može pobediti diktatorski režim Aleksandra Vučića i da će to građani Sevojna učiniti na izborima“.

Jovan Marković, predsednik užičkih demokrata, naveo je da su građani Sevojna, jedine gradske opštine u Užicu, koja je taj status dobila 2014. godine, veoma nezadovoljni Vučićevom vlašću i da je trenutak da se dogode promene.

– Građani Sevojna su proteklih nedelja bili izloženi velikim pritiscima, jer su dolazili ministri, funkcioneri SNS, pevači i to sve predstavlja pokušaj da se zataška nerad, neodgovornost i bahato ponašanje funkcionera SNS i jako loše funkcionisanje opštinske vlasti u protekle četiri godine, rekao je Marković.

Navodeći da se u Sevojnu, koje je poznato kao industrijski centar, ostvaruje prihod po raznim osnovana od oko 18 miliona dinara, Marković je naveo da se „od tog iznosa 13,5 miliona dinara odvaja za plate zaposlenih u toj gradskoj opštini, umesto da se taj novac uloži u infratsrukturu i druge delatnosti“.

– Pokazalo se da je gradska opština Sevojno osnovana samo zato da bi se zaposlilo nekoliko ljudi, poručio je Marković.

Inače, odborničku lista „Ujedinjeni pobeđujemo. Za Sevojno. Za Srbiju“, koja će biti na glasačkim listiću na rednom broju dva, čine Zdrava Srbije, DS, DSS, Narodna stranka, Nova Srbija, a podržavaju je LDP i SDS. Nosilac liste i kandidat za predsednika opštine je Bogosav Mihailović, mašinski inženjer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari