Stefanović: Brazil se protivi prijemu Kosova u Interpol 1Foto: Mup

Brazil ostaje pri svom stavu da ne priznaje Kosovo i pruža čvrstu podršku Srbiji u njenom protivljenju prijemu Kosova u međunarodnu policijsku organizaciju Interpol.

Ovo je danas saopšteno posle sastanka ministra policije Nebojše Stefanovića sa predstavnmikom kabineta predsednika Brazila.

Ministar Stefanović sastao se danas u Ufi sa izvršnim sekretarom za institucionalnu bezbednost pri Kabinetu predsednika Brazila Valeriom Stumpf Trindadeom i zahvalio Brazilu na kontinuiranoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, nevedeo je u saopštenju Ministarstva.

Stefanović se, kako se navodi u saopštenju, zahvalio i na principijelnom stavu protiv prijema Kosova u Interpol i podsetio da prištinske institucije krše sve norme bezbednosti, počev od napada na Srbe do napada na predstavnike Ujedinjenih nacija (UN).

Trindade je potvrdio da Brazil ostaje pri svom stavu o nepriznavanju Kosova, kao i pružanju čvrste podrške Srbiji u njenom protivljenju prijemu Kosova u Interpol.

Stefanović i Trindade su razgovarali i o policijskoj saradnji dveju zemalja i istakli nastojanje da se ta saradnja produbi, naročito u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i trgovine narkoticima. Stefanović boravi u dvodnevnoj poseti Rusiji, gde će prisustvovati 10. Međunarodnom skupu visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari