Stefanović: Fašističke metode su kada napadate nekog 1Foto: Miroslav Dragojević

SNS je izložbom „Necenzurisane laži“ želela da pokaže da u Srbiji nema cenzure, rekao je funkcioner te stranke Nebojša Stefanović.

On je gostujući na Pinku rekao da ne razume pojedince koji kritikuju izložbu, iako je nisu ni pogledali, te navode da je reč o „fašističkoj metodi“.

„Pa fašističke metode su kada nekog napadate svakog dana, a onda mu zabranjujete da to objavi. Možda su se neki autori uplašili svog odraza u ogledalu i pomislili na fašizam“, naveo je Stefanović, inače ministar unutrašnjih poslova u tehničkoj vladi.

Prema njegovim rečima, SNS je tom izložbom želela da pokaže da niko u zemlji ne može da kaže da postoji cenzura, a “upravo u tim tekstovima se govori o cenzuri”.

„Ti tekstovi su dostupni na internetu, a nigde nismo stavili komentar, tumačenje, kritiku, potpis, bilo šta, izdvojili smo samo hiljade tekstova u kojima je, između ostalog, i tekst u kojem se Vučić poredi sa Hitlerom, Staljinom, Džihadi Džonom i sve najgore što je moglo da se napiše o njemu, nama, njegovoj porodici“, naglasio je on.

On je dodaoa da je izložena samo trećina ili četvrtina onoga što je Informativna služba SNS izdvojila kao najeksplicitnije primere. Kako je namenuo, međutim, apsolutno je pravo novinara da pišu šta god hoće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari